Diena, skirta Šventajam Kazimierui

  • Paskelbta: 2023-03-01
  • Kategorija: Renginiai

Mūsų Centre jau tapo tradicija rengti netradicinio ugdymo dienas. Viena iš jų – Šv. Kazimiero diena, kuriai tenka kruopščiai ruoštis. Po ilgo karantino laikotarpio vėl atgijo ir šurmuliavo Kaziuko mugė. Mokiniai su mokytojais per technologijų, dailės, meninės veiklos pamokas, neformaliojo švietimo veiklas ieškojo idėjų, mokėsi, kūrė ir ruošėsi „Kaziuko mugei“. Pasiruošime noriai dalyvavo tėvai.

Kovo 1 dieną po Centro direktoriaus sveikinimo fojė sukunkuliavo mugė. Apžiūrėjome vieni kitų darbelius, pirkome, derėjomės, skaičiavome pinigus, kurie išleisti šiai dienai. Džiugu, kad visos prekės mokinių ir jų tėvų išradingai padarytos, estetiškos. Mugėje veikė kavinė – kepyklėlė, kurios šeimininkės kepė vaflius ir visus vaišino arbata ir kava.

Šiais metais įteiktos net penkios nominacijos: „Gražiausia lietuvaitė“, „Gražiausias lietuvaitis“, „Ryškiausia klasė“, „Metų gaminys” bei „Bendruomeniškiausia klasė“.

Bet ši diena – tai ne tik mugė. Svarbu išsaugoti tikrąją šventės prasmę. Juk Šventasis Kazimieras – Lietuvos jaunimo globėjas ir pavyzdys. Integruotoje pamokoje kunigas vienuolis Marcos Coduti, pasakojo apie Šv. Kazimierą, atsakė į mokinių klausimus ir pamoką baigėme bendra malda.

Vyresniųjų klasių mokiniai nekantriai laukė viktorinos, skirtos Šv. Kazimierui iIr nugalėtojų apdovanojimų.

Tokios netradicinio ugdymo dienos patinka mokiniams. Jų metu ugdomi meniniai gebėjimai, skatinama pažinti tautos istoriją, savo tikėjimą, tautosaką, etnokultūrą, formuojamos dvasinės vertybės, estetinis jausmas, puoselėjamos liaudies tradicijos. Tuo pačiu kuriamos Centro tradicijos. 

Autorius:
Rasa Kriaupienė, Rimantė Užusienienė, Ligita Kliukienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos