Pasaulinė bičių diena

Gegužė yra labiausiai žydintis pavasario mėnuo! Nes būtent šiuo metu gamta atsibunda ir pradeda dažytis įvairiausiomis spalvomis. Tai laikas, kai gamta pažadina ir suteikia mums savo nepakartojamą grožį ir šilumą. 
Gegužė pilna ne tik paukščių klegesio, augalų sužydėjimo, tačiau gegužės 20 dieną yra minima ir Pasaulinė bičių diena. Šia proga, šeimynose gyvenantys vaikai, antradienio popietę ir susirinko kūrybingai ir saldžiai paminėti bitės dieną. 
Klausėmės pasakos „Medaus mainai“ ir nuotaikingo pasakojimo apie draugystę „Bitė ir aš“.  Savo jėgas vaikai išbandė viktorinoje apie bitutes. Kaip tikros bitutės darbininkės gėlių žiedais pildėme stiklainėlius, vaišinomės bitučių saldainiukais ir skanavome gardų medų. 
 Bitės žmonėms svarbios, nes iš nektaro, kurį surenka iš augalų žiedų, gamina medų – saldų, tąsų skystį. Bitės taip pat padidina augalų derlingumą, nes perneša žiedadulkes nuo vieno augalo ant kito. Žmonės iš bičių dar gauna bičių duonelės, vaško, pikio, bičių pienelio. Šie produktai valgomi, naudojami buityje, medicinoje. Galima drąsiai teigti, kad pats naudingiausias vabzdys Lietuvoje yra bitė. 
Saldi ir kūrybinga popietė suteikė daug gerų emocijų, „Medaus  stiklainėliai“ pripildyti, žiedadulkės suneštos, tad laikas „bitutėms“ ilsėtis.



 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos