Pasaulinė vandens diena

Kovo 22 d. visame pasaulyje minima Pasaulinė vandens diena, kurios tikslas – skatinti kiekvieno sąmoningą požiūrį į didžiulę vandens svarbą! Vanduo yra vertingiausias gamtos išteklius, o žmonėms ir gyvūnams jis yra maisto, švaros, sveikatos, energijos šaltinis.
Antradienio  popietę, šeimynose gyvenantys mokiniai, kartu su auklėtojomis, paminėjo šią svarbią dieną. Kalbėjomės apie vandens svarbą žmogui, gyvūnams ir gamtai, žiūrėjome trumpus filmukus apie vandenį, vandens lašiuko kelią, klausėmės nuotaikingos pasakaitės apie vilkiuką jūroje. 
Svečiuose dalyvavo PC „Rimi“ ambasadorė Inga Burbulienė, kuri vaišino vaikus įvairių rūšių „Rimi“ vandenuku bei pakvietė vaikus STEAM veiklai „Spalvoti pekino kopūsto lapai“. Pekininio kopūsto lapus vaikai sumerkė į skirtingų spalvų vandenį ir jau po valandos kopūsto lapai pradėjo dažytis įvairiomis spalvomis. Galiausiai supratome, jog kaip ir žmonėms, taip ir augalams reikia vandens. Augalai, kaip ir žmonės, be vandens ilgai neišgyventų.
Niekas gražiau ir tiksliau neapibūdino vandens, kaip garsusis rašytojas Antuanas de Sent Egziuperi: „Vanduo! Tu neturi nei skonio, nei kvapo – tavęs nusakyti negalima, tavimi gardžiuojamės nežinodami tavęs. Netinka sakyti, kad tu būtinas gyvybei, tu pats esi gyvybė. Tu pats didžiausias turtas pasaulyje”.
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos