Tarptautinė konferencija „Klausyk, Analizuok, Veik - naujas požiūris į vaikų su negalia ugdymą“

  • Paskelbta: 2023-03-17
  • Kategorija: Renginiai

Panevėžio „Šviesos“ ugdymo centras įgyvendina programos „Erasmus+“ 2 pagrindinio veiksmo bendrojo ugdymo sektoriaus Mažos apimties partnerystės finansuotą projektą „Klausyk, analizuok, veik: naujas požiūris į vaikų su negalia ugdymą“.

2023 m. kovo 16 d. Centras kartu su partneriais Associazione Fiori Gioiosi APS (Italija) suorganizavo baigiamąją nuotolinę tarptautinę konferenciją „Klausyk, Analizuok, Veik - naujas požiūris į vaikų su negalia ugdymą“, kurioje pristatytas pagrindinis projekto rezultatas - metodų rinkinys „Klausyk, analizuok ir veik“. Konferencijos dalyvius pasveikino Panevėžio “Šviesos” ugdymo centro direktoriaus pavaduotoja ugdymui Kristina Raščiuvienė, sveikinimo žodį tarė direktorius Petras Leikauskas. Konferencijos pranešėjos Panevėžio “Šviesos” ugdymo centro direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rasa Ramanauskienė, psichologė Dovilė Šukienė ir mokytojos Sigita Indriekienė, Rasa Asminavičienė bei #AssociazioneFioriGioiosiAPS vadovė Irene Agostino, mokytoja, elgesio analitikė Martina De Leo ir specialioji pedagogė Ilenia Policheni atskleidė projekto metu išbandytus specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių asmenų komunikacijos, socialinius įgūdžių ugdymo, socializacijos bei „3A: klausyk, analizuok ir veik“ metodus. Pasidalinta ir dar vienu rezultatu – projekto metu parengta Vizualinės pagalbos kortelių metodine medžiaga, kuri skirta ugdyti mokinių gebėjimą bendrauti su pedagogais, tėvais ir bendraamžiais, lavinti socialinius įgūdžius ir galimybes veikti savarankiškai.

Projekto metu sukurtais ir parengtais metodiniais rinkiniais pasidalinta Centro tinklalapyje ir Facebook paskyroje.

Konferencija dalyvavo 74 mokytojai, auklėtojai, švietimo pagalbos specialistai, mokytojo padėjėjai, jaunimo darbuotojai, dirbantys su specialiųjų ugdymosi poreikių turinčiais asmenimis, iš Lietuvos ir Italijos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos