Netradicinio ugdymo diena Šv. Kazimiero dienai paminėti

  • Paskelbta: 2024-03-05
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 4 d. Panevėžio „Šviesos“ ugdymo centre vyko netradicinio ugdymo diena Šv. Kazimiero dienai paminėti. Šventę pradėjo Panevėžio raj. Naujamiesčio lopšelio – darželio „Bitutė“ liaudies dainelių dueto pasirodymas (vadovė L. Vėžytė). Vėliau mokiniai  iš paveikslėlių kūrė piešinių filmuką „Sakmė apie Karalaitį“. Centro fojė triukšmingai sukunkuliavo „Kaziuko mugė“, kuriai mokiniai ruošėsi iš anksto. Mokytojai per meninės veiklos pamokas ir neformaliojo švietimo veiklas kūrė ir gamino įvairiausius dirbinius. Džiugu, kad ruošiantis mugei noriai įsitraukė ir tėveliai.   Apžiūrėjome vieni kitų darbelius, pirkome, derėjomės, dalinomės, skaičiavome pinigus. Mugėje veikė kavinė, kurios šeimininkės visus vaišino arbata ir kava.

Integruotoje pamokoje kunigas Domingo pasakojo apie Šv. Kazimierą ir apie tai, kaip mes galime rinktis šventumo kelią kasdienybėje, paprastais darbais. Svečias atsakė į mokinių klausimus ir pamoką baigėme bendra malda. Po pertraukėlės prasidėjo vyresniųjų klasių mokinių viktorina, skirta Šv. Kazimierui.

Tokios netradicinio ugdymo dienos skatina mokinių kūrybiškumą, meninius gebėjimus, puoselėja pagarbą liaudies tradicijoms, tautos istorijai, savo tikėjimui, tautosakai, etnokultūrai, formuojamos dvasinės vertybės, estetinis jausmas. Tuo pačiu kuriamos centro tradicijos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos