Kūrybinės dirbtuvėlės „Neregėta mada“

Ekologija, tvari mada, tvarus gyvenimo būdas – tai visiems gerai žinomos frazės, kurios dabar lydi kiekvieną, gamta ir sveikesniu gyvenimo būdu susirūpinusį žmogų. Kovo 20-oji – Pasaulinė žemės diena. Žemės dienos tikslas – ne tik atkreipti pasaulio visuomenės dėmesį į aplinką, klimato atšilimo keliamas problemas, neatsakingą vartojimą, bet ir skatinti kiekvieną gyventoją prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo. Rūpintis Žemės išsaugojimu privalome visi ir kiekvieną dieną.

Antradienio popietę, šeimynose gyvenantys vaikai, susirinko paminėti Pasaulinę žemės dieną – kūrybiškai ir tvariai. Vakaro tema – „Neregėta mada“. Mada – viena iškalbingiausių sričių pasaulyje. Visą savaitę prieš Žemės dienos minėjimą, vaikai, kartu su auklėtojomis,  kūrė drabužius iš antrinių žaliavų. Kur dėti kamštelius nuo butelių, nereikalingas medžiagų skiautes, pakavimo dėžes, ištrūkusią sagą ar siūlų likučius? Jokiu būdu neskubėkite išmesti! Mes tai panaudojome drabužių kūrybai. Taigi, panaudojome senus tapetus, kamštelius nuo plastikinių butelių, tualetinio popieriaus ruloniukus, plastikinius maišelius nuo duonos ir kitas medžiagas. Taip siekiame tapti draugiškesniais aplinkai, pradėti aktyviau rūšiuoti atliekas, skatinti tai daryti aplinkinius, o svarbiausia – mažinti plastikinių maišelių vartojimą. Sukurtus drabužius bei aksesuarus pristatėme draugams. Taip pat dekoravome ir puošėme popierinius pirkinių maišelius. Kiekvienas galėjo išreikšti savo  kūrybines galias. Kadangi dalyvaujame Panevėžio „Gamtos“  mokyklos  organizuojamoje iniciatyvoje „Eko gimtadienis“, tai puiki proga pademonstruoti tvarumą – originaliai ir kūrybiškai. Sukurti eko drabužiai sudalyvaus gimtadienio fiestos šventėje, o išdekoruoti popieriniai maišeliai taps puikiomis dovanomis jubiliatams.

Kūrybingai ir išradingai paminėta Žemės diena, o svarbiausia parodėme, jog antrines žaliavas galima prikelti „antram gyvenimui”, tokiu būdu prisidedant prie gyvybės išsaugojimo, taršos, klimato kaitos mažinimo. Nebijokime kurti, būkime išradingi ir sąmoningi!

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos