Šv. Agota – Duonos diena

Vasario 5 dieną yra minima Duonos diena.

Duoną nuo seno lietuviai  garbino, kaip kasdieninį maistą ir tradiciškai šią dieną buvo kepama duona, kuri vėliau būdavo pašventinama. Manoma, jog šventinta duona pagelbėja kilus gaisrui, saugo nuo ligų.

Šeimynose gyvenantys mokiniai, kartu su auklėtojomis, paminėjo šią dieną, aptardami Duonos dienos prasmę, istoriją, simboliką. Vaikai dalyvavo viktorinoje apie duoną, prisiminė patarles apie duoną, klausėsi eilėraščių apie duonelę, žiūrėjo filmuką apie duonos kelią nuo grūdo iki mūsų stalo, klausėsi audio pasakos apie pagranduką. Kūrybinių dirbtuvėlių metu dekoravo rugių varpas, naudodami įvairių formų makaronus ir pildė paruoštus maišiukus tikrais grūdais. Savo darbeliais papuošėme centro foje.

Galiausiai su nekantrumu ragavome skanios, šviežios ir labai gardžios PC „Rimi“ iškeptos įvairių rūšių duonelės. Dėkojame PC „Rimi“ ambasadorei Ingai  Burbulienei  ir kepėjai Ritai už šias gardžias duoneles.

Duoną valgėme ir skanavome vieną, tepėme sviestu. Gardi ir šviežia duonelė tirpo burnoje. Vaišinomės ir auklėtojų kepta duona su česnaku.

Smagiai ir prasmingai paminėjome Duonos dieną. Tai šventė, kurią verta prisiminti, kaip ir mums visiems šventą duoną, bei palinkėti, kad jos niekada nestigtų ant kasdienio mūsų stalo. Tad skalsios skalsios duonos mums visiems.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos