Gimtadienio fiesta

  • Paskelbta: 2023-05-17
  • Kategorija: Renginiai

Pavasaris – gamtos pabudimo metas. Nors pradžioje jis mus pasitinka su sniegu ir ganėtinai vėsus, tačiau su gegužės pradžia viskas pasikeičia dramatiškai. Juk gegužė yra labiausiai žydintis pavasario mėnuo! O būtent šiuo metu gamta atsibunda ir pradeda dažytis įvairiausiomis spalvomis. Tai laikas, kai gamta pažadina ir suteikia mums savo grožį ir šilumą.

Gegužės 17-osios popietę šeimynose gyvenantys vaikai susirinko pasveikinti gegužės mėnesį gimusius draugus. Svečiuose dalyvavo ir jubiliatus sveikino PC „Rimi“ ambasadorė Inga Burbulienė.

Gegužė pilna ne tik paukščių klegesio, augalų sužydėjimo, bet gegužės 20 dieną yra minima ir Pasaulinė bičių diena. Tad gimtadienio fiestos kūrybinės dirbtuvėlės sukvietė visus šventės dalyvius kūrybingai ir prasmingai  paminėti bitės dieną. Gaminome „medaus stiklainėlius“ iš figūrinių makaronų ir, kaip tikros bitės darbininkės, sparčiai pildėme juos „medumi“. Taip pat pasigaminome ryškiaspalvį bičių avilį, kurį šventės metu papuošėme darbščiosiomis bitutėmis. Tokiu būdu atkreipėme dėmesį į bitę, kaip į gyvą organizmą, labai svarbų visai mūsų eko sistemai.

Galima drąsiai teigti, kad pats naudingiausias vabzdys Lietuvoje yra bitė. Bitės žmonėms svarbios, nes iš nektaro, kurį surenka iš augalų žiedų, gamina medų – saldų, tąsų skystį. Bitės taip pat padidina augalų derlingumą, nes perneša žiedadulkes nuo vieno augalo ant kito. Žmonės iš bičių dar gauna bičių duonelės, vaško, pikio, bičių pienelio. Šie produktai valgomi, naudojami buityje, medicinoje.

PC „Rimi“ ambasadorė Inga Burbulienė pavaišino vaikus gardžiu medumi. Skanavome medų tepdami ant duonos ir džiaugiamės dar vienu smagiai atšvęstu gimtadieniu.

Šokiai, dainos ir įtraukiantis didelės dėlionės žaidimas, kurį šventės dalyviams atnešė PC „Rimi“ Inga Burbulienė, vaikams labai patiko ir gimtadienio šventės dūzgės nepaliko abejingų. „Medaus  stiklainėliai “ pripildyti, žiedadulkės suneštos, tad laikas „bitutėms“ ilsėtis.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos