Gimtadienio fiesta

  • Paskelbta: 2022-05-19
  • Kategorija: Renginiai

Jau gegužė, paukščiai čirena taip energingai, tarsi dalyvautų varžytuvėse, medžių šakos sprogsta pumpurais ir žiedais. Žydi virš galvos, žydi po kojomis. Pavasaris skuba persirengti vasara.

O šeimynose  gyvenantys vaikai, saulėtą ir šiltą gegužės 18 –osios popietę suskubo  pasveikinti gegužės mėnesį gimusius jubiliatus ir kartu smagiai, kūrybingai ir energingai praleisti laiką.

Gimtafienio šventė prasidėjo PC „Rimi“ Ingos Burbulienės sveikinimais ir dovanomis jubiliatams, o ant stalo savo eilės su nekantrumu laukė IĮ „Vaivadų kepyklėlė“ direktoriaus V. Kazakevičiaus dovanotas didžiulis pyragas.

Kadangi gegužė pilna ne tik paukščių klegesio, augalų sužydėjimo, bet gegužės 20 d. yra minima pasaulinė bičių diena, o nuo bičių neatsiejamas ir medus. Tad šįkart gimtadienio fiestos kūrybinės dirbtuvėlės sukvietė visus šventės dalyvius kūrybingai  ir prasmingai  paminėti bitės dieną, atkreipiant dėmesį į bitę kaip į gyvą organizmą labai svarbų visai mūsų eko sistemai.

PC „Rimi“ ambasadorė I.Burbulienė pakvietė šventės dalyvius į protmūšio žaidimą apie bites, na o už teisingą atsakymą laukė itin saldus prizas-medus. Smagiai ir entuziastingai pažaidę protmūšį, šventės dalyviai kaip tikros bitutės suskrido į kūrybines dirbtuvėles ir kiekvienas gamino medaus koriuką iš figūrinių makaronų. Tai kruopštumo ir kantrybės reikalaujantis darbas, kuris įtraukė šventės dalyvius ir visi labai noriai ir su užsidegimu lipdė savo medaus korį, kurį vėliau puošė darbščiosiomis bitutėmis. Galiausiai iš mažų koriukų padarėme vieną didžiulį medaus pilną korį. Ir skanavome tikro lietuviško gardaus medaus!

O kai kas nepatingėjo ir kaip tikros bitutės pievoje priskynė ryškiaspalvių pienių, kurias gražiai ir išradingai patalpino į medaus stiklainėlius.

Kaip žinia mergaitiškas vardas Austėja - lietuvių mitologijoje yra bičių deivė. Mūsų šeimynose gyvena net dvi tokios bičių deivės!

Saulėtas, šiltas oras, skambi muzika, šokiai, išradingos kūrybinės dirbtuvėlės, dovanos, žaidimai, gardus pyragas, medaus degustacija - tikros gimtadienio šventės dūzgės nepaliko abejingų. Vaško koriai sulipdyti, medutis ir žiedadulkės suneštos, laikas „bitutėms“ ilsėtis.

Dėkojame PC „Rimi“ I. Burbulienei už dovanas jubiliatams ir gardų medų, o IĮ „Vaivadų kepyklėlė“ direktoriui V.Kazakevičiui už spalvingą ir skanų pyragą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos