Išvyka į vienuolyną

Tikybos pamokose turime galimybę ugdytis bendruomeniškumą ir moralines nuostatas, padedančias spręsti gyvenimo klausimus, siekiant asmenybės augimo ir brandos, mokytis tikėjimo tiesų.Tačiau daug įdomiau mokytis ne klasėje. Jau ne pirmus metus turime tradiciją mokytis per patirtį, pamatyti, išbandyti, dalyvauti.

Vasario mėnesį vienuolinio gyvenimo bendruomenės švenčia pašaukimų dieną, todėl susitarę apsilankėme Panevėžio Dievo Apvaizdos seserų vienuolyne. Sesuo Juana pasitiko, supažindino su beveik šimtamete istorija, papasakojo apie apie vienuolyno įkūrėją Dievo tarnaitę Mariją Rusteikaitę ir tą laikmetį. Buvo viskas įdomu: pati vienuolyno aplinka, sesių dienotvarkė, bibliotekėlė, refektorius, koplyčia ir malda joje. Sesutė Juana atsakė į mokinių ir mamų klausimus. Mes taip pat mokomės ne tik priimti kitų pagalbą, bet sekti sesių pavyzdžiu ir patys būti gelbstinčiu Dievo meilės įrankiu savo aplinkoje. 

Ši išvyka – tai tik viena iš daugelio tęstinio projekto „Draugai“ veiklų. Šiais mokslo metais jame dalyvauja 19 mokinių ir jų šeimų, kurie nori pagilinti savo žinias ir tikėjimą, pažinti religinių ženklų, papročių, švenčių bei pamaldumo reikšmę savo gyvenime.

Autorius:
Ligita Kliukienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos