Respublikinis nuotolinis konkursas „Balta pasaka“

  • Paskelbta: 2022-12-22
  • Kategorija: Konkursai

Artėjant didžiosioms metų šventėms Kalėdoms, Panevėžio „Šviesos“ ugdymo centre vyko jau tradiciniu tapęs respublikinis nuotolinis konkursas „Balta pasaka“. Nustebino norinčių dalyvauti skaitovų gausa. Dalyvauti konkurse pareiškė norą dalyviai iš visos Lietuvos: Kelmės, Šiaulių, Panevėžio miesto, Panevėžio rajono, Gargždų, Klaipėdos, Vilkaviškio  rajono  Kybartų, Radviliškio rajono Šeduvos bendrojo lavinimo mokyklų.

Dalyviai deklamavo eiles. Skambėjo  lietuvių poetų eilėraštukai apie  žiemą, išgirdome ir gražios, tikros suvalkietiškos šnektos.  Pasirodymų metu daugelis dalyvių buvo pasipuošę šventiškai, jautėsi laukiamų švenčių dvasia. Vaikai drąsiai jautėsi prieš kamerą, su intonacija, išraiškingai  deklamavo, kartu su mokytojais, pasirinktus eilėraščius, siuntė vieni kitiems šventinius linkėjimus.

Konkursą stebėjo ir vertino naujienų portalo JP Kalėdų senelis, „Šviesos“ ugdymo centro direktorius Petras Leikauskas, pavaduotojos ugdymui Kristina Raščiuvienė ir Rasa Ramanauskienė.

Kalėdų senelis stebėjosi vaikų drąsa deklamuoti eilėraščius prieš kamerą. Klausinėjo vaikų ir jaunuolių, kaip jie treniruojasi, gal žino kokį būdą, kad nebijotų. Dalyviai atsakė, kad reikia nusiteikti, susikaupti, sėdėti tiesiai ir tada tikrai visos baimės išgaruos. Vertinimo komisijai buvo labai sunku apsispręsti ir išrinkti nugalėtojus, nes visi mokinių pasirodymai buvo įsimintini. Po ilgų derybų ir svarstymų buvo išrinkti nugalėtojai.

Pasibaigus konkursui pasidžiaugėme, kad yra ir tokia galimybė susitikti, pabendrauti, sudalyvauti ir išbandyti savo jėgas konkurse.      

Autorius:
Jovita Matkevičienė Rasa Asminavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos