Vitorina „Žinių mūšis. Lietuva ir Lietuviai pasaulyje“

  • Paskelbta: 2022-03-25
  • Kategorija: Konkursai

Labai svarbu mokiniams suteikti kuo daugiau žinių apie savo kraštą ir jo iškilius žmones, skatinti vaikus didžiuotis ir mylėti savo šalį. 

Centro mokytojos Jovita, Sigita ir Olga puoselėdamos lietuvybę ir patriotiškumą, jau aštuntus metus iš eilės organizuoja respublikinę viktoriną „Žinių mūšis. Lietuva ir lietuviai pasaulyje” drauge su mokiniais paminėdamos Lietuvos valstybines šventes Vasario 16- ąją ir Kovo 11-ąją.

Jau tradiciniu tapęs renginys, šiemet įvyko netradiciškai – nuotoliniu būdu virtualioje erdvėje. Mokinių komandos iš miesto bei rajonų mokyklų jungėsi į viktoriną pasivaržyti ir įrodyti, kiek daug žino apie Lietuvą ir pasaulį.

Organizuojant viktoriną siekiama paskatinti skirtingų gebėjimų mokinius domėtis Lietuvos vardą pasaulyje garsinančiais žmonėmis, jų pasiekimais, bei kitais įdomiais muzikos, istorijos, gamtos, geografijos faktais apie Lietuvą. Viktorinos tikslas yra ne tik pasivaržyti ir patikrinti turimas žinias, bet ir suteikti mokiniams naujos informacijos. Kitokia, įvairesnė ugdomoji veikla, neįprasta forma yra vienas iš būdų įvairių gebėjimų vaikams patirti sėkmę, kelti savivertę.  Kasmet laukdami viktorinos, mokyklose mokiniai ruošiasi, mokosi, ieško naujų faktų apie Lietuvą, lietuvius, jų pasiekimus pasaulyje.

Viktorina „Žinių mūšis. Lietuva ir lietuviai pasaulyje“ yra sėkmingas renginys, skatinantis mokinių tautiškumą, pilietiškumą, bei norą kuo daugiau žinoti apie savo tėvynę.

Autorius:
Jovita Matkevičienė, Sigita Indriekienė, Olga Venislovienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos