Pasaulinė vandens diena

  • Paskelbta: 2023-03-23
  • Kategorija: Renginiai

Kasmet kovo 22 dieną visame pasaulyje minima Pasaulinė vandens diena. Šios dienos tikslas – skatinti sąmoningą požiūrį į vandenį ir jo didžiulę svarbą kiekvienam iš mūsų. Vanduo yra vertingiausias gamtos išteklius, o žmonėms ir gyvūnams jis yra maisto, švaros, sveikatos, energijos šaltinis. Trečiadienio popietę, šeimynose gyvenantys vaikai, kartu su auklėtojomis paminėjo šią svarbią dieną. Svečiuose dalyvavo PC „Rimi“ ambasadorė Inga Burbulienė, kuri pakvietė vaikus paragauti įvairių rūšių vandenuko ir papiešti ne bet kuo, o pačiu vandeniu. Smagi ir įtraukianti meninė veikla vaikams labai patiko. Kalbėjome apie vandens svarbą ir naudą ne tik žmogui, bet ir gamtai, gyvūnams. Žiūrėjome filmukus apie vandens kelią, jo savybes, vandens tausojimą, klausėmės smagių apie vandenį dainuojamų dainų. Galiausiai vakarą užbaigėme smagia fotosesija su spalvingaisiais skėčiais.

Suprantame, jog be vandens žemėje nebūtų augmenijos, todėl nebūtų deguonies ir gyvybės. Vandens išteklius būtina tausoti!

 Niekas gražiau ir tiksliau neapibūdino vandens, kaip garsusis rašytojas Antuanas de Sent Egziuperi: „Vanduo! Tu neturi nei skonio, nei kvapo – tavęs nusakyti negalima, tavimi gardžiuojamės nežinodami tavęs. Netinka sakyti, kad tu būtinas gyvybei, tu pats esi gyvybė. Tu pats didžiausias turtas pasaulyje”.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos