Žaidžiu su draugais, ugdausi kalbą

  • Paskelbta: 2024-03-29
  • Kategorija: Renginiai

Jau penktą kartą vyko atviros integruotos logopedinės pratybos, kurias organizavo logopedės Jovita Matkevičienė ir Rasa Asminavičienė. Pratybose dalyvavo jungtinė mokinių grupė iš Panevėžio r. ir miesto ugdymo įstagų. Renginio pradžioje mokiniai visi kartu atliko žaismingą artikuliacinę mankštą, kvėpavimo bei smulkiosios motorikos pratimus. Vaikai varžėsi kas greičiau ir tiksliau atliks skirtas užduotis: suras ir įvardins pasislėpusias raides, kas tiksliau ir aiškiau įvardins paveikslėlyje pavaizduotus objektus, nustatys ir įvardins pirmą žodžio garsą, Užsiėmimo metu mokiniai galėjo pabūti dalininkais, dekoruoti raideles bei pabuvoti „parduotuvėje“, kurioje turėjo pirkti nurodytus produktus: daržoves, vaisius, baldus ir t.t..

Atviras integruotas logopedines pratybas stebėjo grupė specialiųjų pedagogų, logopedų iš Panevėžio rajono ugdymo įstaigų. Renginio metu logopedės Jovita Matkevičienė ir Rasa Asminavičienė dalinosi savo patirtimi, išbandydamos naujus žaidimus, metodus, bei mokymo priemones, kurie puikiai tinka logopedinių pratybų metu.

Laikas praleistas produktyviai: mokiniai atlikdami įvairias užduotis įtvirtino savo turimas  žinias, bei formavo naujus kalbinius įgūdžius. Pedagogai patobulino savo asmenines, profesines ir dalykines kompetencijos.

Autorius:
Rasa Asminavičienė, Jovita Matkevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos