„Auksinio rudens magija“

Auksą žarstantis ruduo pakvietė „Aitvarų“ ir „Kodėlčiukų“ šeimynose gyvenančius mokinius, kartu su auklėtojomis, spalio 11-ąją į išvyką–pikniką „Auksinio rudens magija“. Vaikai, kartu su auklėtojomis iškeliavo į Panevėžio kultūros ir poilsio parką. Pakeliui eidami spalvotais rudens takais, stebėjome besikeičiančią gamtą, fotografavome, mėgavomės rudenišku ir gaiviu oru, saulutės spinduliais.

Parke smagiai leidome laiką – žaisdami įvairius judrius žaidimus, rinkdami įvairiaspalvius klevo lapus ir ieškodami įvairių gamtos gėrybių. Taip pat grožėjomis įvairiomis spalvomis: geltona, žalia, raudona, ruda, auksine. Ne veltui yra sakoma, jog ruduo – tai metų laikas, kuomet kiekvienas lapas tarsi gėlė. Prisiminėme, kaip su kiekvienu metu laiku keičiasi gamta.

Kad žavingiausios akimirkos dar išliktų ilgai, fotografavomės su draugais ir vieni, pasipuošėme margaspaspalviais skėčiais, maudėmės lapų jūroje.

Pasibuvę ir smagiai pažaidę, visi sugužėjome prie stalo. Čia mūsų laukė tikra pikniko pramoga – po atviru dangumi, spalvingosios gamtos apsuptyje, gaminomės mėsainius ir juos skanavome kartu su šilta arbata. Jauki atmosfera ir rudeniškas vakaras nepaliko abejingų. Palydėję besileidžiančią saulutę, visi patraukėme link mokyklos. Kelias neprailgo, kadangi gamtos apsuptyje pajudėję, pabendravę, skaniai pavalgę, pasigrožėję spalvotu rudeniu, pasisėmę geros energijos buvome labai energingi ir puikiai nusiteikę.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos